Törökbálint, fűtés korszerűsítés - kazáncsere

Törökbálinton voltunk, a feladatunk a fűtés rendszer korszerűsíte volt, valamint a fogyasztói gázvezeték kiépítése a gázmérő órától, egy másik cég által telepített kondenzációs kazánhoz. Mivel a fogyasztói vezeték módosult, ezért ez a művelet szigorúan gázterv köteles!

Egyszerűsített kazáncsere olyan helyzetbe lehetséges, hogyha a meglévő gázvezetéken nem történik módosítás, ebben az esetben nincs szükségünk gáztervezőre és tervre.

A munkafolyamat a gázmérőóra leszerelésével kezdődik, amelyet megigénylünk a helyi gázművektől (ennek költségét a tulajdonosnak kell a művek felé rendezni) mindeközben, kezdetét veszi a gáztervezés. Helyszíni felmérés során, alaprajzon megterveztük az új gázvezeték nyomvonalát és dimenzióját. A gázcső mérete függ, hogy hány gázfogyasztó készülék lesz a rendszeren. Ezen a rendszeren csak 1db kondenzációs gázkazán található, úgyhogy elegendő volt, 18-as rézzel megszerelni a vezetéket.

Miután elkészültünk a gázvezeték kiépítésével, és bekötöttül gáz oldalról is a kondenzációs kazánt, elkezdődhet a tervezői MEO egy vízoszlopos nyomásmérő pumpával, amivel a szerelés tömörségét fogjuk ellenőrizni. Sikeres MEO után vissza lehet igényelni a gázművektől a gázórát, de ehhez sok dokumentáció szükséges még. Egy jegyzőkönyv, ami a sikeres nyomáspróbáról szól. Egy EPH jegyzőkönyv, ezt a villanyszerelő készíti el, összeköti a kazán alatt a csonkokat, valamint a gázóra méretlen és mért oldalát zöld-sárga szalaggal, és erről mérést készít. Szükséges még a kéményseprőktől egy engedély és egy hő-és áramlástechnikai méretezés. A nyomásmérő pumpának is le kell adni a kalibrálási jegyzőkönyvét. Hogyha ez az összes dokumentum a rendelkezésünkre áll, akkor lehet visszaigényelni a gázórát és készre jelenteni a tervköteles kazáncserét. Leterheltségtől függően, 1-3 héten belül visszakerül a gázmérőóra a helyére. Miután visszaszerelte a helyi művek a gázórát, utána tudjuk kiküldeni a gázkazán garanciális beüzemelőjét, aki hivatalosan üzembe helyezi a készülékünket. Megírja a garancialapot, füstgáz / levegő arány méréseket végez, hogy teljes biztonsággal működjön a készülék. Utána, elmondja a tulajdonosnak, a készülék működését, használatát, mi-mit jelent, valamint felhívja a figyelmét arra, hogy a garanciát meg tudja hosszabbítani 1évvel, ahhoz 1 év múlva ki kell hívnia karbantartani.