Gödöllő dupla kazáncsere, összekötött rendszer

Gödöllőn voltunk kazánt cserélni, de nemcsak egyet, hanem mindjárt kettőt is. Egy vegyes tüzelésűt és egy turbós Saunier Duval Semia, nyílt égésterű kazánt.

Olyan dupla kazános rendszert alakítottunk ki, ami teljesen automatikusan működik és a két kazán típus váltott működésben dolgozik. Egy rendszeren van mind a két kazán. A kondenzációs kazán egy Ariston Genus One kombi 30 kW-os, a vegyes tüzelésű kazán pedig egy Totya 40 kW-os.
A régi rendszer egy gravitációs rendszer volt, ezért az új kazánt leválasztottuk egy hőcserélővel, hogy ne kerülhessen bele semmiféle szennyeződés. A rendszer vezérlését 2 db Wilo Yonos Maxo fűtési keringető szivattyú, Computherm Q7RF, csőtermosztátok és relés kapcsolók végzik. Ha a vegyes tüzelésű kazánba be van gyújtva, s az előremenő hőmérséklet eléri az 50 °C-t, akkor a relé üzenetet küld a kondenzációs kazán szivattyújának és leállítja azt, majd indítja a vegyes tüzelésű kazán szivattyúját. Ha 50 °C alá esik a vegyes tüzelésű kazán hőmérséklete, akkor automatikusan elindítja a kondenzációs gázkazán szivattyúját. Ezzel a váltott üzemmel nagyon sokat lehetett spórolni a gázfogyasztáson!