V. kerület Budapest, Belváros, Lipótváros

Az 5. kerületben végeztünk egy tervköteles kazáncserét. A régi kazán egy Bosch nyílt égésterű gázkazán volt, ami egy kis fűtetlen sufniban üzemelt, messze a fűteni kívánt háztól.

Ez egy olyan problémát is okozott a megrendelőnek, hogy a rendszere legvégén lévő radiátor abszolút nem is melegedett. Valószínűleg a földben elhozott fűtéscsövek nagy hőveszteséggel bírhattak, ezért is kellett a házba áttelepíteni az új kondenzációs gázkazánt, ami egy Ariston Genus One 24 kW-os kombi gázkazán lett.
Ilyen esetben gáztervező, gázterv, valamint MEO és vízoszlopos pumpa szükséges hozzá. Miután az MVM leszerelte a gázórát és megvolt az engedélyes terv, neki is láthattunk a gázvezeték szerelésének. Az új kondenzációs gázkazánt az emeleten lévő fürdőszobába terveztük, hogy a kondenzvíz elvezetéssel ne legyen probléma, illetve, hogy minél kevesebb füstgáz elvezetésére szolgáló cső kelljen. A füstgáz és levegő oldalt egy padlástéren keresztül tudtuk elvezetni, amit a szabályoknak megfelelően tűzálló gipszkartonnal el is dobozoltunk. Szerelés után következett a tervezői MEO és a sikeres nyomáspróba után jöhetettek a művek, hogy visszaszereljék a gázórát.